Το Οινοποιείο Μας

Οινοποιείο Saint Anna

Το SAINT ANNA WINERY ξεκίνησε το 2016 από τον Πετράκη Εμμανουήλ ο οποίος είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδές γεωπονία.

Το όνομά του πήρε από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας που βρίσκεται στο κτήμα και είναι επισκέψιμο λόγω της αρχαιολογικής του σημασίας.

Το παραδοσιακό πέτρινο οινοποιείο  βρίσκεται στη Νάξο και συγκεκριμένα στο καταπράσινο χωριό της Κάτω Ποταμιάς . Σε υψόμετρο 95 μέτρα από τη θάλασσα  και μόλις 7,5 χιλιόμετρα από τη χώρα μπορεί κανείς να απολαύσει μια οινική εμπειρία.

Το οινοποιείο παράγει λευκά , ροζέ , κόκκινα , γλύκα και ξηρά κρασιά από ποικιλίες όπως φωκιανό , μαντηλαριά , μονεμβασιά , σαββατιανό και διάφορες άλλες κυκλαδίτικες ποικιλίες.

Εμανουήλ Πετράκης

Από μικρή ηλικία όντας απόγονος αγροτικης οικογένειας , που είχε παράδοση στην οικογενειακή παραγωγή κρασιού , βοηθούσε στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση , απέκτησε εμπειρία και αγάπη για το κρασί με σκοπό να το εξελίξει σε μια μικρή μονάδα παραγωγής. Πλέον σε ηλικία μόλις 25 ετών με πολύ όρεξη και γνώση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την καλλιέργεια των αμπελιών και του ελαιώνα, καθώς και όλη τη διαδικασία παραγωγής με νέα μέσα πλέον , πηγαίνοντας από τον παραδοσιακό τρόπο σε μια εξελιγμένη παραγωγική διαδικασία .