Ιστορία Οινοποιείου

Το SAINT ANNA WINERY ξεκίνησε το 2016 από τον Πετράκη Εμμανουήλ ο οποίος είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδές γεωπονίας , με σκοπό την ανάδειξη του κρασιού και του τόπου του .
Το όνομά του πήρε από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας που βρίσκεται στο κτήμα και είναι επισκέψιμο λόγω της αρχαιολογικής του σημασίας .
Από μικρή ηλικία όντας απόγονος αγροτικης οικογένειας , που είχε παράδοση στην οικογενειακή παραγωγή κρασιού , βοηθούσε στην αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση , απέκτησε εμπειρία και αγάπη για το κρασί με σκοπό να το εξελίξει σε μια μικρή μονάδα παραγωγής .
Πλέον σε ηλικία μόλις 25 ετών με πολύ όρεξη και γνώση έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την καλλιέργεια των αμπελιών και του ελαιώνα , καθώς και όλη τη διαδικασία παραγωγής με νέα μέσα πλέον , πηγαίνοντας από τον παραδοσιακό τρόπο σε μια εξελιγμένη παραγωγική διαδικασία .
Το παραδοσιακό πέτρινο οινοποιείο βρίσκεται στη Νάξο και συγκεκριμένα στο καταπράσινο χωριό της Κάτω Ποταμιάς . Σε υψόμετρο 95 μέτρα από τη θάλασσα και μόλις 7,5 χιλιόμετρα από τη χώρα μπορεί κανείς να απολαύσει μια οινική εμπειρία .
Το οινοποιείο παράγει λευκά , ροζέ , κόκκινα , γλύκα και ξηρά κρασιά από ποικιλίες όπως φωκιανό , μαντηλαριά , μονεμβασιά , σαββατιανό και διάφορες άλλες κυκλαδίτικες ποικιλίες .